Leven als een cowboy op een echte ranch in Amerika

 Overnachten op een ranch in Amerika

Leven als een echte cowboy

Ranch vakantie

Er zijn verschillende manieren om het ultieme Wild West gevoel te ervaren. Op de enorme prairievelden zit je bijna in je eigen Western-film.

In de avond schuif je aan bij het kampvuur om al je sterke verhalen te vertellen.

Verschillende ranches:

  • Guest Ranches
  • Working Ranches
  • Resort Ranches
  • Luxury Ranches

Guest Ranches

Gast ranches, zoals de naam al zegt, biedt overnachtingen aan op de ranch zelf. Hier kun je onder andere paardrijden, maar ze bieden ook andere ranch-activiteiten aan. 

Overige activiteiten kunnen verschillend zijn, sommige bieden mountainbiken aan, huifkartochten en andere weer vliegvissen.

De ranch maaltijden worden geserveerd in familiestijl in de grote kamer van de Lodge.

Een ervaring om nooit te vergeten.

Working Ranches

Dit is het echte werk.

Ervaar het leven als een echte cowboy op een werkende Ranch.

Hier kun je verwachten dat je zeker 6 uur per dag in het zadel zit.Je gaat helpen met vee werk en branden. De bedoeling is dat je hier de handen uit de mouwen steekt. Je eet in de avond mee met de cowboy's, niets geen dieet of koolhydraatarm. Gewoon wat de pot schaft, stevige maaltijden zodat je de volgende dag weer alles aankunt. Alles huisgemaakt natuurlijk. 

Resort Ranches

Op dit soort ranches is ranchwerk ondergeschikt aan het verblijf van gasten.

Dit type ranch heeft meer weg van een resort, heeft vaak een zwembad, worden kook cursussen gegeven en in de avond is er vaak western dancing.

Paardrijden blijft natuurlijk 1 van de hoofdactiviteiten. Paarden verzorgen, prachtige lange ritten door de prairies, het gevoel van het westen zoals het ooit was.


Luxury Ranches

Bij deze ranches gaat het nog een stapje verder. Je wordt opgehaald bij de luchthaven en naar de ranch gebracht waar je overnacht in je eigen luxe huis op de ranch. Alle maaltijden zijn inclusief.

Verder bieden ze begeleide tours aan op hun ranch. Paardrijden, vliegvissen, boogschieten, mountainbiken maar ook een rondrit in een oude postkoets behoort tot de mogelijkheden. En als je het dan nog luxer wilt is er altijd nog de mogelijkheid om een helikoptervlucht te maken over de prairies.


Voor ieder wat wils

Voor zowel de beginnende ruiter als de gevorderde ruiter, maar ook niet-ruiters of gezinnen kunnen hier een geweldige vakantie beleven. Staan de paarden centraal of wil je graag ook nog andere uitstapjes doen buiten de ranch?

Het is ook zeker te combineren met een roadtrip door Amerika, je kunt al een verblijf van 2 of 3 nachten boeken bij deze ranches.

Head 'em up, move 'em out!