Glamping met kids in Zuid-Afrika

Glamping met kids in Zuid-Afrika

Op zoek naar de big five

Familiereis in Glamping style

Hoogtepunten van Zuid-Afrika, binnenlandse vlucht plus overnachten in AfriCamps.

Hoogtepunten:

  • Op zoek naar de Big Five
  • Zwemmen met pinguïns
  • Met eigen huurauto op pad, Quality-time met het gezin! Samen herinneringen maken.

Dag 1: Aankomst Kaapstad

Welkom in de hoofdstad: Kaapstad! Jullie verblijven in het gezellige stadsleven. Slenter langs de winkels, koop een mooi souvenir voor thuis en drink een drankje op het terras. In de avond klinkt er Afrikaanse livemuziek in bekende restaurants, maar ook kleinere kroegjes zijn erg leuk om te bezoeken.

Overnachting in Kaapstad, hotel Trevoyan. Het Victoriaanse landhuis is een waar juweeltje in de buurt Talboerskloof, aan de voet van de werelberoemde Tafelberg.

Dag 2: Kaapstad

Vandaag gaan jullie heerlijk genieten van de natuur. VBovenop de Tafelberg hebben jullie een prachtig uitzicht over Kaapstad en kunnen jullie genieten van een mooie zonsondergang. Jullie kunnen de Tafelberg zelf beklimmen, maar er is ook een mogelijkheid om met de kabelbaan te gaan.

Overnachting in Kaapstad, hotel Trevoyan.

Dag 3: Kaapstad

Nelson Mandela heeft 27 jaar in de gevangenis gezeten op Robbeneiland. Breng zeker een bezoek aan deze  gevangenis. Als jullie voor zijn kleine cel staan komt de geschiedenis tot leven. Gidsen, die zelf ook gevangenen hebben gezeten, vertellen jullie alles wat u over het eiland wilt weten.  

Een leuke dagtrip is die naar Kaap de Goede Hoop. Hier zien jullie een enorme kolonie pinguïns bij Boulders Beach. Bij Kaappunt (Cape Point) hebben jullie een prachtig panorama over de Indische en Atlantische Oceaan.

Overnachting in Kaapstad, hotel Trevoyan.

Tip: Zwemmen met pinguïns

Maar nog wel veel leuker: ga zwemmen met pinguïns! Jullie hebben er vast nog nooit aan gedacht, maar het kan in Zuid-Afrika. Bij Boulders Beach zwemt u samen door het water. Een bijzondere ervaring!

Dag 4: Kaapstad-Swellendam

De komende dagen hebben jullie de beschikking over een huurauto. Let op, want in Zuid-Afrika rijden ze links en zit het stuur aan de rechterkant.

Sta vroeg op en geniet van de lange kustlijn van Zuid-Afrika. De beste tijd om deze kust  te bezoeken is tussen juli en december. De eerste stop is in Hermanus. Naast de ruige kliffen en witte zandstranden is Hermanus een geliefde plek voor walvissen. Ze komen hier om te paren en hun jongen te baren.  Misschien hebben jullie geluk. Lunch in één van de visrestaurants en rijdt vervolgens in twee uur door naar Swellendam.

Swellendam is een klein plaatsje met Victoriaanse panden, en prachtige wijnroutes die om de hoek liggen. Geniet volop van de overweldigende natuur. In de buurt van Swellendam vindt u De Hoop Nature Reserve. Bergmeertjes, zebra’s en bontebokken zijn hier te zien. In september en oktober verandert de omgeving en komen de bloemen uit bij Wildebraam Berry Estate. U kunt hier een typisch Zuid-Afrikaanse braambessielikeur proeven. Een must als je in Zuid-Afrika bent!

Overnachting in Swellendam, AfriCamps Kam'Bati. 

AfriCamps Kam’Bati is gelegen op het land van de boerenfamilie Badenhorst. Midden in de natuur gelegen. In het bosrijke deel, waar de Sonderend en de Breederivier elkaar ontmoeten. Met de auto bent u in een mum van tijd in Swellendam, op 20 km afstand.

Luxe, gemeubileerde safaritent (55m2)

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 5: Swellendam

Vlakbij Swellendam zijn twee natuurgebieden die prachtig zijn om te bezoeken.

Bontebok National Park

Geen olifanten in dit park, maar wel prachtige vogels, antilopen en bontebokken. Ook komt de bergzebra en de hartebeest hier volop voor. Wandel door het park en hopelijk verstoppen de dieren zich niet voor u.

De Hoop Nature Reserve

Even hobbelen voordat u bij de toegangspoort komt, ( Afrikaanse massage ), maar daarna kunt u verdwalen en van de omgeving genieten. Duinen, verlaten stranden en kalkstenen heuvels. In de lente (juni tot september) staan de bomen vol in bloei en kunt u de nationale bloem van Zuid-Afrika, de protea, volop zien. Ook kameleons, antilopen en zebra’s kunnen jullie spotten. En als u van juni tot december bovenaan de klif staat, uitkijkend op de zee,  heeft u de kans om walvissen, dolfijnen en zeeleeuwen te zien.

Overnachting in Swellendam

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 6: Swellendam-Oudtshoorn

Het is één van de mooiste regio’s van Zuid-Afrika: Route 62. Roestrode bergen en slaperige stadjes wisselen elkaar af. Voor de lunch stop je in het dorpje Barrydale. Diesel & Creme is een stenen schuur getransformeerd tot vijftiger jaren restaurant. Juxebox, oude reclameborden en vintage kappersstoelen. Het is bijna net de beroemde Route 66 in de USA.

Oudtshoorn is dé struisvogelstad van Zuid-Afrika. Jullie komen tijdens jullie trip veel struisvogelfokkerijen tegen en een aantal hiervan zijn te bezoeken. Tijdens een rondleiding over de boerderij ziet je de vogels nieuwsgierig rondlopen en kunt je de grote eieren vasthouden. De eierschaal is zo dik en sterk dat een volwassene hier op kan staan zonder dat het breekt.

Overnachting in Oudtshoorn

AfriCamps Klein Karoo bevindt zich op het land van struisvogelboer Piet Schoeman. Op een aanzienlijk deel van zijn land leven wilde dieren in de vrie natuur. Er zijn onder meer zebra’s, springbokken, kudus, wildebeesten en impala’s. De luxe tenten liggen rondom een mooi stuwmeer met op de achtergrond de indrukwekkende Swartbergen.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 7:  Oudtshoorn

Ochtendexcursie: Stokstaartjes

Vroeg op voor een kennismaking met wilde stokstaartjes. U rijdt naar het nabijgelegen Buffelsdrift Game Lodge, het startpunt van uw excursie. Stap in een open safarivoertuig en rijdt door het verlaten landschap, naar een kolonie stokstaartjes. De gids vertelt u over het leven van deze meerkats, zoals ze in het Afrikaans worden genoemd.

Overnachting in Oudtshoorn

Dag 8: Oudtshoorn - Plettenberg baai

Vandaag een mooie rit. Jullie komen aan bij de vruchtbare kuststreek, ook wel bekend als de Tuinroute. Maak onderweg een korte stop bij Knysna, ook wel de oesterstad genoemd. 

Na een half uur rijden ziet u Plettenberg Baai al liggen. Een badplaats met maar liefst elf kilometer aan zandstranden.

Voor een spectaculair uitzicht rijdt u naar de Bloukrans Bridge: de op twee na hoogste brug ter wereld. Geniet van het uitzicht over de kloof, bergen en zee. Je kunt hier van de 216 meter hoge brug afspringen. Het is de langste bungysprong ter wereld! Of misschien is de Kranshoek Coastal Walk wel iets. Een prachtige route door bossen, langs kustlijnen en het eindpunt is op een waterval. De wandeling is negen kilometer en geschikt voor de wat oudere kinderen.

Overnachting in Plettenberg Baai

Overnachting bij AfriCamps At Ingwe

Dag 9:  Plettenberg Baai

Jullie kunnen vandaag genieten van het strand en kijken of er walvissen, haaien en dolfijnen in de verte  rondzwemmen, maar de vogelliefhebber kan een bezoek brengen aan Birds of Eden. Twee hectare aan volière. U loopt onder gaas door en ziet de mooiste vogels om u heen. 

In de buurt is  een opvangcentrum voor apen. Een mooi project dat een bezoekje waard is

Overnachting in Plettenberg Baai

Dag 10: Plettenberg Baai - Hazyview

U moet vandaag vroeg op. Op weg naar Port Elizabeth. Hier levert u de huurauto in en vliegt u door naar Hazyview, waar de nieuwe huurauto klaar staat.

 Overnachting in Hazyview, AfriCamps at Mackers

Dag 11 + 12: Hazyview

Slinger als Tarzan door de bossen. Hazyview heeft de langste kabelbaan van Zuid-Afrika. Over een afstand van 1,2 km springt en zweeft u van het ene naar het andere plateau. 

Ook kunt u een bezoek brengen aan een koffieplantage. De plantage ligt op 10 minuten rijden van Hazyview. Na de rondleiding door de fabriek kun je achteraf genieten van een kopje koffie. Verser kan bijna niet! Iets voorbij de plantage vindt u The Wind Mill Wine Shop. Lekker genieten van je wijn, terwijl de kinderen genieten van het uitzicht over de vallei.

Overnachting in Hazyview

Dag 13: Hazyview - Krugerpark

Op weg naar het bekende Kruger Nationaal Park. 

De meest centrale toegangspoort is Paul Kruger op ruim een half uur van Hazyview. Misschien spot u onderweg al de eerste dieren, waaronder impala’s, giraffen, kudu’s en zebra’s. U heeft alle tijd vandaag, dus rijdt rustig door het park om de eerste dieren te spotten en te genieten van de natuur.

Overnachting in Kruger Nationaal Park Skuzuza Restcamp.

Dag 14: Krugerpark

Bent u vandaag de geluksvogel en ziet u de Big Five in één dag? Het Kruger National Park is zo groot, grote kans als dit lukt.  Pauzeert u bij de Nkuhlu-picknickplaats met zijn ronddartelende apen en ga ‘s middags verder op zoek naar nog meer dieren.

Overnachting in Kruger Nationaal Park

Dag 15: Vertrek Krugerpark

Het einde van uw reis. U levert uw huurauto in en vliegt terug naar Nederland. Er is ook nog de mogelijkheid om deze reis te verlengen of in lodges te slapen ipv Glamping tenten.

Deze reis wordt in samenwerking met Special Traffic uitgevoerd.

Ons het 'n lekker tyd saam gehad