Marrakech, het atlas gebergte en de woestijn

Magisch Marokko

Een reis vol indrukken en emoties!

Marrakech, het atlas gebergte en de woestijn

In de stad van Duizend-en-een-nacht val je van de ene verbazing in de andere. Nauwe steegjes, een paleis verscholen achter dikke deuren, achtduizend winkeltjes en niet te vergeten het komen en gaan van artiesten op de Djemaa El Fna, het kloppende hart van deze bruisende stad.

Laat je verrassen in deze wondere wereld, zo dichtbij Europa maar zo anders. Je voelt je bovendien gelijk thuis met het boekje Time to Momo Marrakech in je handen.

De wandeling en overnachting in het Atlas-gebergte in de woestijn laten weer een hele andere kant van Marokko zien.

Een reis vol indrukken en emoties!

5 daags programma inclusief:

 • 3 overnachtingen in Riad Orange Marrakech op basis van B&B
 • Wandeling of fietstour door Marrakech  ( fietstour is zeker een aanrader )
 • Diner dag 1,3 en 4
 • Lunch dag 3 en 5
 • Overnachthing in bergvilla in Atlas
 • Wandeling met een lokale gids in Atlas
 • Alle transfers benoemd in het programma
 • Nacht in de woestijn incl dromedarisrit, diner en ontbijt
 • Het boekje Time to Momo Marrakech

Dag 1: Aankomst Marrakech

Transfer naar de authentieke Riad Orange ( een klein stads-paleisje ), midden in de oude medina. Kamers met airco, patio met bomen, zonen-terras met jacuzzi.

Flaneer 's avonds, zoals vele Marrakchi en westerse toeristen, over het beroemde plein Djemaa El Fna. Hier komt het 's avonds pas echt tot leven: je kijkt je ogen uit bij de waarzeggers, verhalenvertellers, muzikanten en meer.

Diner en overnachting in de riad.


Dag 2: Een volledige dag in het magische Marrakech

Deze ochtend worden jullie opgehaald door een engelstalige gids voor een geleide wandeling door Marrakech ( 09-13 ). Jullie bezoeken de Djemaa El Fna, de soeks, een Berberse kruiden -pharmacie, de wolververijen en het paleis Dar El Bacha.

Je kunt ook kiezen voor een fietstour ( +€ 10,- pp )

Lunch vrij ( je krijgt tips of desgewenst wordt er iets gereserveerd voor jullie. In de middag kun je zelf op pad met het Time to Momo boekje Marrakech waar verschillende wandelingen in staan.

Drink een nos-nos op het Djemaa El Fna, bezoek een museum of struin door de steegjes van de medina met zijn 8000 winkeltjes.

Diner vrij, overnachting in de riad.

Dag 3: Atlasgebergte

Vandaag maken jullie een uitstapje naar het Atlasgebergte. Op 60 km van Marrakech slingert een weg zich omhoog door een weelderige vallei. Het smeltwater uit de bergen en de vele bronnen. in de Hoge Atlas zorgen voor een constant stromende rivier, die de honderden jaren oude olijfbomen voedt. Jullie wandelen naar de watervallen van Setti Fatma met een lokale gids en eten een traditionele Tajine Berbere aan de rivier. Met heerlijke muntthee!! Na de wandeling worden jullie warm onthaald in een charmante bergvilla waar een heerlijke 3-gangendiner klaar staat. Vervolgens is hier de overnachting.Dag 4:

Na een ontbijt met lokale producten en de zon die opkomt boven de bergtoppen, genieten jullie nog even van de gezellige sfeer langs de rivier die door de vallei stroomt. Jullie kunnen een pottenbakker bezoeken, een traditionele kasba of de kruidentuinen bij het hotel. Na de ( vrije ) lunch worden jullie opgehaald voor een transfer naar de....woestijn.

De woestijn van Agafay wordt ook wel een semi-woestijn genoemd. Het desolate landschap is erg indrukwekkend. Dromedarissen staan klaar om jullie mee te nemen naar een prachtig tentenkamp.

Hier geniet van de sfeer van duizend-en-een nacht en de prachtige sterrenhemel. Diner en overnachting in luxe tent.

Dag 5: de laatste dag

Naar keuze brengen jullie de ochtend door in de semi-woestijn van Agafay of jullie keren terug naar Marrakech voor de laatste inkopen. Jullie worden nog verwend met met een laatste lekkere lunch in Riad Orange, waarna jullie naar het vliegveld worden gebracht. 

Vele indrukken rijker!!

De reissom voor dit alles is € 750,- per persoon

Exclusief de vluchten, deze prijzen kunnen fluctueren, daarom wordt de totaalprijs op het moment zelf berekend.

Opties:

 • Hammam-sessie € 30,- pp ( traditioneel ) of € 60,- ( luxe met 50 minuten massage )
 • Lunch dag 1 € 10,- pp
 • Kookworkshop dag 2  (€ 60,-), geleide tour kan dan verplaats worden naar middag 1
 • 3e en 4e persoon op kamer: € 600,- volwassen of kind
 • Kind t/m 3 jaar gratis ( babybed en kinderstoel tijdens transfers beschikbaar )

Deze reis wordt in samenwerking uitgevoerd met Dades Reizen