Botswana 9 daagse luxe safari.

Inspiratie­­­reis Botswana

9 daagse luxe safari reis

Botswana safari in style

In korte tijd Botswana ontdekken. Per vliegtuig naar de wildparken in Botswana, overnachten in comfortabele lodges.

Hoogtepunten:

  • Per vliegtuig van park naar park in Botswana
  • Okavango Delta, Khwai River & Moremi Game Reserve, Chobe NP
  • Inclusief veel activiteiten: game-drives, wandelsafari's, tochten per motorboot en mokoro

Dag 1: Amsterdam-Johannesburg

Je vliegt vandaag naar Johannesburg waar je overnacht in een hotel bij de luchthaven.

Dag 2+3: Maun - Okavango Delta

Vandaag vlieg je naar Maun. Nu gaat het Botswana avontuur echt beginnen! Vanuit Maun vlieg je met een klein vliegtuig in 40 minuten naar de Okavango Delta, de grootste binnenlandse delta ter wereld en ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis door Botswana. De Okavango Delta is een labyrint van lagunes, en eilanden. Geniet tijdens de vlucht van het spectaculaire landschap van de delta.

Je maakt vanuit het camp game-drives in een open safarivoertuig, wandelsafari’s, boottochten en trips per mokoro (een traditionele kano). Eventueel kun je in een heteluchtballon boven de delta zweven. Een spectaculaire ervaring! Natuurlijk kun je ook relaxen bij het zwembad dat een schitterend uitzicht biedt over het uitgestrekte landschap.

Dag 4 + 5: Khwai River & Moremi Game Reserve

Het gebied van de Khwai River ligt aan de noordkant van Moremi Game Reserve. Het is bekend vanwege de grote kuddes wild en het is uitermate geschikt voor het spotten van dieren. Je maakt hier diverse game-drives, waaronder een avond game-drive. Moremi Game Reserve is een van de meest veelzijdige reservaten van Afrika en beschikt over een ongekende hoeveelheid wildlife. Het camp waar je verblijft is gelegen aan de Khwai rivier, waar permanent water is. Dit biedt dan ook uitstekende mogelijkheden voor het maken van ontspannende mokorotrips. Nabij ligt het dorpje Khwai. U kunt vanuit het camp ook een excursie naar dit dorpje maken en zo een kijkje nemen in het dagelijks leven van de lokale inwoners.


Dag 6 + 7: Khwai River & Moremi Game Reserve


Vanuit het camp vlieg je naar de luchthaven van Kasane en aansluitend wordt u naar uw lodge in Kasane nabij Chobe National Park gebracht. Het park staat met name bekend om de enorme kuddes olifanten die hier leven. Door de ligging aan de gelijknamige rivier trekt Chobe ook vele andere soorten wild aan, waaronder leeuwen, nijlpaarden en krokodillen. Ook voor de vogelliefhebber is Chobe een paradijs. Tijdens je verblijf in Kasane maak je game-drives en gedurende prachtige cruises op de Chobe rivier kun je het wild vanaf de boot spotten.

Dag 8 + 9:  Kasane - Amsterdam

Helaas is de rondreis vandaag ten einde gekomen. Je vliegt van Kasane naar Johannesburg vanwaar de vlucht naar Amsterdam vertrekt. Je komt op dag 9 aan in Amsterdam.

Deze reis is een voorbeeld, je kunt er natuurlijk voor kiezen om de reis te verlengen of in andere lodges te verblijven?

Ik help je graag om een op maat reis samen te stellen van jullie eigen reis. Voordat jullie vertrekken krijgen jullie persoonlijk van mij de reisbescheiden met leuke tips voor de omgeving en in de steden.