Zuid-Afrika:
Zuid-Afrika is een betoverende mix van prachtige landschappen, een rijk wildleven en fascinerende culturen.

Weinig landen in de wereld kunnen tippen aan de ongekende diversiteit van dit meest zuidelijk geleden land van Afrika.

Van het beklimmen van de Tafelberg tot het spotten van de Big Five in Kruger Nationaal Park. En van een boottocht tussen krokodillen en nijlpaarden in St. Lucia Wetlands tot een bezoek aan Robbeneiland en de schitterende wijngaarden.

Wildparken en natuur in Zuid-Afrika

Een belangrijke reden voor veel mensen om Zuid-Afrika te bezoeken is de overweldigende hoeveelheid wilde dieren. In het oosten van het land (tegen de grens met Mozambique) ligt het wereldberoemde Kruger Nationaal Park. Dit schitterende wildpark is de ideale plek om de Big Five – buffel, leeuw, olifant, luipaard, neushoorn – te spotten.

St. Lucia’s Wetlands

Het koninkrijk van honderden nijlpaarden en krokodillen, die je vanuit een boot van dichtbij kunt bewonderen.

Addo Elephant Park

Ligt aan het begin van de schilderachtige Tuinroute ligt en voor olifantenliefhebbers een must-see .

Stranden en surfen in Zuid-Afrika

Of je nu op zoek bent naar hippe stranden vol gezelligheid zoals Camps Bay en Clifton Beach (Kaapstad) of meer een hippie strand zoals Port. St. John’s (oostkust). Voor surffanaten zijn onder meer de stranden Blouberg Beach, Muizenberg, King’s Beach en Jeffrey’s Bay een walhalla vanwege de constante wind die hier waait. Terwijl de onderwaterwereld van Sodwana Bay, Maputaland en Aliwal Shoal weer paradijsjes zijn voor duikers en snorkelaars.
Kaapstad en Johannesburg

Vooral Kaapstad is populair is onder toeristen. Niet gek als je naast een bruisend centrum ook de Tafelberg, Robbeneiland, Bo-Kaap en schitterende stranden te bieden hebt. Bovendien is Kaapstad de perfecte uitvalsbasis voor tripjes in de omgeving zoals wijn proeven in de Kaapse wijnlanden en een bezoekje aan Stellenbosch of het schiereiland Kaap de Goede Hoop.

Cultuur en klimaat in Zuid-Afrika

Het noorden en oosten kent een (sub)tropisch klimaat, het binnenland is woestijnachtig, terwijl in de buurt van Kaapstad een mediterraan klimaat heerst. Met een gemiddelde dagtemperatuur tussen de 20 en 30 graden Celsius, kun je er het hele jaar door goed reizen.