Sri Lanka:
Sri Lanka is ‘de Parel van de Oriënt’ die barst van het groen en de tropische vegetatie.

Sri Lanka is het land van de beroemde Leeuwenrots, de fotogenieke hooglanden en de prachtige tropische stranden. Dit eiland is fameus vanwege haar mooie theevelden en de geweldige treinreizen door de binnenlanden. Het is de ideale bestemming voor elke reiziger, want dit land heeft echt iedereen iets te bieden.

Kandy

Kandy is de tweede stad van Sri Lanka maar vormt onmiskenbaar het culturele hart van het land, letterlijk en figuurlijk. Bezoek de beroemde Tempel van de Tand, struin langs het meer en geniet van de sfeer in deze fascinerende stad.

Culturele Driehoek

Eén van de hoogtepunten van Sri Lanka is de zogenaamde Culturele Driehoek, een gebied vol met koningssteden, vulkanen, boeddhistische tempels, oude paleizen en archeologische bezienswaardigheden van meer dan 2500 jaar oud. De Driehoek loopt van Anuradhapura in het noorden en Pollonaruwa in het oosten tot de culturele hoofdstad Kandy in het midden van het land.

Unawatuna

De stranden van Sri Lanka zijn het mooist aan de zuidkust, waar de sfeer relaxter is en de accommodaties bovendien goedkoper zijn dan aan de meer toeristische westkust onder Colombo. Van het uitgestrekte Hikkaduwa in het zuidwesten kom je als eerste bij het gezellige en geliefde Unawatuna, daarna bij het knusse Mirissa en uiteindelijk bij Tangalle, met zijn haast verstopte Goyambokka beach.

Ella

Een heerlijk knus dorpje en de leukste uitvalsbasis voor Sri Lanka’s groen begroeide bergen en theevelden. Ella heeft een aantal fantastische accommodaties met grootste uitzichten over Sri Lanka’s schitterende berglandschappen. Rond Ella kun je prachtige wandelingen maken naar watervallen en theeplantages in de buurt. Of chill in de ietwat louche maar altijd levendige lokale bar! Vanuit Ella kun je een schitterende treinreis maken naar Kandy, een absolute must do!