Spanje:
uitgestrekte zandstranden, authentieke steden,
actief of minder actief, alles kan hier!

Voor veel Nederlanders is Spanje geen onbekend land.

Menig landgenoot heeft dan ook al een bezoek gebracht aan dit fraaie mediterrane land. Dat is vooral gekomen door de ontwikkeling van het toerisme in de jaren zeventig van de vorige eeuw. In de afgelopen decennia is het toerisme in Spanje duidelijk veelzijdiger geworden. Menig toerist gaat niet alleen maar voor zon, zee en strand naar Spanje, maar weet het land ook te vinden voor een cultuurreis of een stedentrip

De Canarische eilanden

De Canarische eilanden bestaat naast Gran Canaria en Tenerife nog uit vijf eilanden. Je kan heerlijk vakantie vieren op Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro.

De Canarische Eilanden staan bekend als zonnige vakantiebestemming. De eilanden hebben gezamenlijk een groot aanbod aan mooie stranden, strandtenten en watersporten. De Canarische Eilanden zijn ook een ideale bestemming om te duiken vanwege de vele vissoorten en koraalriffen. Daarnaast staan de eilanden La Palma en El Hierro bekend om hun vulkanen

Costa Brava

Met een perfect mediterraan klimaat en 200 kilometer aan prachtige zandstranden is de Costa Brava de Spaanse kust op zijn best. Naast de beroemde badplaatsen als Lloret de Mar en Blanes zijn er ook kleinschaliger sfeerplaatsjes.

Toch heeft de streek in het noordoostelijk deel van Spanje ook een heel ander gezicht. Er zijn namelijk ook erg veel bezienswaardigheden aan de Costa Brava buiten de stranden om. Denk aan middeleeuwse stadjes, de mooie natuur in het Parc Natural de l’Aiguamolls de l’Empordà en een prachtige grillige kustlijn met rotsen, kliffen, grotten en beschutte strandjes.

Andalusië

Spaanser dan Andalusië wordt het niet. Of je nou een rondreis of roadtrip door Andalusië doet of op één plek blijft: als je eenmaal in magisch Andalusië bent geweest, wil je altijd terug!

Andalusië, ook wel bekend als Andalusia, staat bekend om de flamenco, de troubadours met hun Spaanse gitaren, de Roma zangers die passionele liederen ten gehore brengen, de Spaanse paarden, religieuze fiesta’s en heerlijke tapas en wijn. Spierwitte dorpen in de bergen en schitterende steden vol Moorse paleizen en invloeden. Een overdaad aan historische en culturele bezienswaardigheden, prachtige plaatsen en ook nog eens de Andalusië kust vol fijne stranden.Barcelona

De stad, ook wel Barca genoemd, biedt een fijne mix van zon, zee, strand, cultuur, unieke bezienswaardigheden en de typische cultuur van Catalonië.

In de mediterrane stad is ontzettend veel te beleven. Je kunt dagenlang vullen met Spaanse tapas, terrasjes, zon én strand. Maar ook qua architectuur en bezienswaardigheden is er veel te zien in Barcelona. De stad is onlosmakelijk verbonden aan de eigenzinnige architect Gaudi. Zijn stempel op de stad is op vele plekken zichtbaar.

Valencia

Valencia is een klassieke Spaanse stad van de sinaasappels, de paella en een prachtig historisch centrum. Maar is ook een moderne ‘stad van kunst en wetenschap’.

Valencia is veel meer dan stedentrip-stad om van je lijstje af te strepen. Valencia heeft een rijke historie en prachtige architectuur. Van futuristische gebouwen tot oude authentiek stadswijken, het levendige Valencia is niet bang om te innoveren en weet toch haar originele charme te behouden.