Portugal:
één van de mooiste landen van Europa, bij Portugal horen ook de eilanden Madeira, Porto Santo en de Azoren

Portugal heeft ontzettend veel prachtige natuurgebieden en bijzondere steden. Een bezoek aan het land hoeft dan ook niet alleen bij Lissabon, Porto of de Algarve te blijven. Je kan er gemakkelijk een paar weken rondrijden met de auto en nog niet alle bezienswaardigheden gezien hebben.

We kunnen het vasteland indelen in verschillende regio's, daarnaast zijn er nog de eilanden Madeira en Porto Santo en ook de negen eilanden van de Azoren.

Porto

Porto, de heerlijke tweede stad van Portugal, heeft alles voor een goede stedentrip. Een fijne bruisende sfeer, cultuur, gemoedelijkheid, vele prachtige bezienswaardigheden en culinair genieten.

Het sfeervolle oude centrum van Porto, Ribeira, ligt aan de rivier de Douro. Kleurige huizen, smalle straatjes, restaurants en traditionele Port-boten geven de wijk een schilderachtige aanblik.


Lissabon 

De witte stad' is de romantische naam die Lissabon in vele boeken krijgt toegedicht. De hoofdstad verheft zich boven de noordelijke oever van de Taag en strekt zich uit over zeven heuvels. Je vindt er schilderachtige, bochtige en smalle straatjes, maar ook brede winkelavenues, pleinen en fonteinen.

Alentejo

Kurkeiken, olijfbomen en glooiende velden tot zover het oog reikt. Her en der verrijzen steden met witgekalkte huizen. Dat is het beeld van de Portugese Alentejo. Het gebied is vlak en dunbevolkt. De overblijfselen uit lang vervlogen tijden zijn er talrijk.

Algarve

De Algarve strekt zich uit over de hele kuststreek van Zuid-Portugal. Haar prachtige stranden, imposante klifrotsen, idyllische baaitjes en heerlijke klimaat hebben jaarrond een grote aantrekkingskracht op vakantiegangers. De Algarve is geliefd in zomer én winter. Het meest populair bij toeristen is de kust ten westen van Faro, met Albufeira als bekendste badplaats.

Madeira

Op dit mooie subtropische eiland is het eeuwig lente. Het bloemeneiland ligt op zo'n 4 uur vliegen vanaf Nederland. Op Madeira is het alsof je een andere wereld binnenstapt. Waar de natuur een feestje is voor al je zintuigen, met haar prachtige bloemen in de hoofdrol.

Azoren

Steeds meer natuurliefhebbers laten zich verrassen door de schoonheid van de Azoren. Of op z'n Portugees de Açores. Toch is de vulkanische eilandengroep in de Atlantische Oceaan nog een relatief onbekende vakantiebestemming. De groene, afgelegen archipel is een groot openluchtmuseum op het meest westelijke deel van Europa.