IJsland:
een adembenemend mooi land met een afwisselende landschap en spectaculaire watervallen

Sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes

IJsland is uniek! IJsland leeft! Het is met geen ander land te vergelijken. Grote delen zijn nog ongerept. Bovendien treft men nergens anders zo’n grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen aan op een relatief klein oppervlak

Reykjavik 

Reykjavík staat bekend als een gezellige, bruisende stad. In het centrum vind je veel verschillende restaurants, musea, trendy boetiekjes en cafés. De Hallgrímskirkja steekt met haar 75 meter hoge toren boven de stad uit. Een lift brengt je naar de top, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Vanuit Reykjavík zijn veel verschillende excursies mogelijk, zoals papegaaiduikers- en walvisexcursies, de Blue Lagoon of een busexcursie langs de hoogtepunten van de Golden Circle: de ‘gouden waterval’ Gullfoss, de spuitende geisers bij Geysir

Zuid IJsland

De landschappen zijn zeer afwisselend, van uitgestrekte zandvlaktes en groene valleien tot rotsachtige maanlandschappen en met mos begroeide lavavelden. Ook de hoofdstad Reykjavík en de bekende Blue Lagoon bevinden zich in het zuiden van IJsland.

Noord IJsland

Noord-IJsland staat bekend om zijn vulkanische activiteit en ongekende schoonheid. Prachtige bergpassen en uitgestrekte lavavelden wisselen elkaar af. De meeste bezienswaardigheden zijn geconcentreerd in de buurt van het ‘muggenmeer’ Mývatn, waar onder andere vulkanen, kraters, grillige rotsformaties en geothermische velden te vinden zijn.

Het hoogland

De binnenlanden van IJsland zijn woest en onherbergzaam. Het is dé plek om de spanning van het dagelijkse leven achter je te laten en te genieten van de stilte en rust die dit gebied biedt. De zwarte zand- en lavawoestijnen worden afgewisseld met kleurrijke bergformaties, onverwachte watervallen en geothermische bronnen.


Je komt op plaatsen die je het gevoel kunnen geven dat er nog nooit iemand is geweest. Op de hooglandroutes kom je soms rivieren tegen die moeten worden doorwaad, waardoor deze routes uitsluitend toegankelijk zijn voor 4WD terreinwagens.