Groot Brittannië

Groot Brittannië:
mystiek, ruigheid en puurheid dit kenmerkt
van oorsprong Keltische land


Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is een vakantiebestemming vol met contrasten. Voor een heerlijke vakantie aan de kust ga je naar Zuid-Engeland. Maak een rondreis langs kliffen, stranden en schilderachtige vissersdorpjes én geniet van het spectaculaire uitzicht. Het midden van Engeland wordt ook wel 'het hart van Engeland' genoemd. Hier reis je door glooiende heuvels met gouden korenvelden en groene weides. Stop voor een bezoek aan de wereldberoemde universiteitssteden Oxford en Cambridge of ga naar de Cotswold. In het noorden vind je de mooiste natuurgebieden. Je vindt hier het Lake District met spiegelende meren, ruige bergen en groene valleien.

Cornwall

Cornwall ligt in het zuidelijkste puntje van Engeland. Daardoor heerst er een milder klimaat dan in de rest van het land. Je vindt hier mooie lange zandstranden, hoge kliffen en gezellige vissersdorpen. Ook kun je hier terecht in een trendy badplaats als St. Ives. Ben je tijdens je vakantie in Groot-Brittannië in Cornwall? Bezoek dan ook zeker het prachtige landschap in het binnenland.

Schotland

Imposante hooglanden, mystieke meren, intrigerende doedelzakken, stoere Schotse Hooglanders en stevige whisky... Dat zijn de beelden die passen bij Schotland. Maar het land heeft ook interessante steden zoals Edinburgh, met veel monumentale gebouwen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Of bezoek Glasgow en ontdek er de historische Victoriaanse architectuur en drink 's avonds een drankje in een van de trendy bars.

De Cotswolds

De glooiende heuvels en lieflijke dorpjes die we zo goed uit de Engelse films kennen, vind je hier in de Cotswolds. Deze heuvelrug is een prima plek voor lange wandelingen en fietstochten. Drink daarbij onderweg een pint in een pure Britse pub en ontmoet de lokale bevolking. En neem vooral je fototoestel mee. De Cotswolds wordt wel gezien als een van de mooiste plekken van Engeland.Wales

Land van legenden. Met een sprookjesachtige, muzikale eigen taal én een draak op de vlag. Trek over de bergen, door de valleien en langs de kastelen en je snapt al snel waar al die fantastische verhalen vandaan komen.

York

Een historie van duizenden jaren, maar ook de moderne tijd, vind je terug in de Britse stad York. Bezoek bijvoorbeeld een van de grootste gotische kathedralen van Noord-Europa: de York Minster. Nog meer geschiedenis kun je ontdekken in het Jorvik Viking Centre: een museum over de Vikingen. Vergeet natuurlijk ook de hippe boetieks, restaurants en cafés niet.