Griekenland:
Schitterende baaitjes, uitnodigende stranden, het betoverende binnenland, typisch Griekse dorpjes, heerlijk eten en nog veel meer.

Griekenland bestaat uit veel eilanden en deze eilanden hebben een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Schitterende baaitjes, uitnodigende stranden, ruig binnenland, typische Griekse dorpjes, moderne badplaatsen, overweldigende natuur, geweldig uitgaansleven, kleine lokale bars….

De bekendste zijn de Ionische eilanden waartoe o.a. Corfu, Lefkas en Zakynthos behoren, de Cycladen waartoe o.a. Mikonos, Paros, Naxos en Santorini behoren, de Dodekanesos waartoe o.a. Kos, Rhodos, Patmos en karpathos behoren en de Noord-Egeïsche Eilanden waartoe Lesbos, Samos en Limnos behoren.

Kos

Kos is een op-en-top vakantie-eiland. Het is een relatief klein eiland (zo'n 25-30 duizend inwoners) dat jaarlijks toch enkele honderdduizenden toeristen op bezoek krijgt. Een stuk kleiner dan Kreta en Rhodos, maar als vakantiebestemming zeer populair. Zon, strand, cultuur en uitgaan zijn de belangrijkste ingrediënten van dit eiland

Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en een zeer populaire vakantiebestemming. Vooral in de zomermaanden trekt het eiland een enorme hoeveelheid toeristen. Dankzij de grootte betekent dat niet automatisch dat het overal druk is. Het toerisme concentreert zich vooral langs de kuststrook aan de noordzijde van Kreta. De zuidkust en het binnenland van Kreta zijn aanzienlijk rustiger. Hier zie je vaak ook een ander vakantiepubliek dan in de noordelijke badplaatsen.

Rhodos

Rhodos

Rhodos

Rhodos

Het eiland Rhodos is al jarenlang één van de populairste vakantiebestemmingen binnen Griekenland. De internationale luchthaven van Rhodos is de op twee na drukste van het land en als het aankomt op het aantal zonvakanties dan is Rhodos na Kreta de nummer twee vakantiebestemming van Griekenland. Het grote aantal toeristen is vooral te danken aan het aangename klimaat, dat zorgt voor zonnige en warme zomers. Ten tweede behoort Rhodos wat betreft oppervlakte tot de grotere eilanden van Griekenland, waardoor er simpelweg meer capaciteit is om toeristen te herbergen.


Mykonos

Mykonos is zonder twijfel het meest mondaine eiland van Griekenland. De hoge bergen die we op de meeste Cycladen zien, maken hier plaats voor lage rotsachtige heuvels. Deze zijn samen met de fraaie stranden kenmerkend voor het landschap van dit Griekse eiland. In de zomermaanden trekt een groot aantal toeristen van over de hele wereld naar Mykonos voor vakantie. Het nachtleven is bijzonder spectaculair, de hoofdstad Chora is gezellig en de accommodaties variëren hier van eenvoudig tot zeer luxueus.