Canada:
hét land voor natuurliefhebbers, met camper of auto

Bezienswaardigheden in Canada

De belangrijkste bezienswaardigheden in Canada zijn de prachtige nationale parken en de mooie steden die verspreid door het land liggen. Er zijn echter ook een aantal bezienswaardigheden die niet in een stad of in een nationaal park liggen, of die de moeite waard zijn om eventjes apart uit te lichten.

Niagarawatervallen

Officieel bestaan de Niagarawatervallen uit drie delen, die verdeeld zijn over het grensgebied tussen Canada en Amerika. Dit verklaard waarom er twee plaatsen zijn die de naam Niagara Falls wordt genoemd. Horseshoe Falls, die ook wel bekend staat als Canadian Falls, ligt in de provincie Ontario in Canada. American Falls ligt volledig in de Amerikaanse staat New York. En de kleine derde, Bridal Veil Falls, wordt door Luna Island afgesplitst van American Falls.

Icefields Parkway

Voor de meeste toeristen die west-Canada bezoeken vormt Icefields Parkway een onmisbaar onderdeel van de route. Icefields Parkway, wat ook wel bekend staat als ‘Alberta Highway 93’, is de route die bekende nationale parken als Jasper en Banff met elkaar verbindt. Icefields Parkway is dan ook een spectaculaire route waarin kristalheldere meren de rondom gelegen bergen weerspiegelen, waar je kennis maakt met de Rocky Mountains en prachtige valleien en waar de wandelpaden je naar allerlei mooie plekjes in de natuur voert.

Route 99

De Canadese Route 99 begint in het zuiden van British Columbia en loopt door tot in Lillooet in het noorden. De route telt in totaal bijna 380 kilometer. Onder motorliefhebbers is de route bijna een bedevaartsroute te noemen. Route 99 in Amerika, waar deze route van oorsprong op aansloot, is vaak net even populairder. Route 99 in Canada voert je langs de Rocky Mountains door de prairie, over bruggen, langs meren, besneeuwde bergtoppen en uitstrekte gebieden in het noorden.

Beren

Canada heeft een grote aantrekkingskracht op natuurliefhebbers. De Rocky Mountains, bekende meren, spectaculaire watervallen, diepe dalen, groene valleien, prairie achtige woestijngebieden en besneeuwde bergtoppen wisselen elkaar in een ongekend rap tempo af. Daartussen bevinden zich allerlei dieren, waaronder vele (roof)vogels, bighorn sheeps, wapiti’s, elanden, marmotten, vossen, wolven en niet te vergeten beren.

Emerald Lake

Waar heel veel mensen wegzwijmelen bij meren als Lake Louise, worden anderen juist aangetrokken door het minder drukke Emerald Lake. Natuurlijk kun je ze ook heel goed allebei bezoeken. Emerald Lake bevindt zich in British Columbia in Yoho National Park. Wandelaars met of zonder buggy kunnen een bescheiden goed te belopen wandelroute volgen die rondom het meer gelegen is of je kunt besluiten om een kano te huren. Het uitzicht zal op alle manieren verwonderen.

Lake Louise

Ongetwijfeld is Lake Louise in Banff National Park het beroemdste meer van Canada. Het werd vernoemd naar de vierde dochter van Koningin Victoria. De registratie van de Canadien Rocky Mountain Parks op de werelderfgoedlijst van Unesco heeft bijgedragen aan de populariteit. De ligging van Lake Louise maakt de plaats bijzonder mooi. Het turquoise water tekent helder af tegen de omliggende bergen als Mount Victoria en vele bomen.