Australië:
groot en zeer divers qua natuur en cultuur

Vraag aan een groep mensen waar ze willen reizen en de helft zal Australië antwoorden. Dat geeft aan dat het land enorm populair is. Australië is net zo groot als Noord-Amerika . Er is zo veel te zien dat het niet te doen is om alle bezienswaardigheden Australië in één reis te bezoeken. Australië staat voor avontuur, weidse uitzichten en een ontspannen leven.  In combinatie met de highlights maakt Australië tot een fascinerende bestemming.

Australië

De steden:

  • Sydney
  • Melbourne
  • Perth                                                                                  

De regio's van Australië

ULURU

Uluru is niet zomaar een bezienswaardigheid, maar is het bekendste symbool van Australië. Het betreft een grote rode rots die in het midden van het land ligt en ook wel Ayers Rock wordt genoemd. Een must om te bezoeken als je in Australië bent en niet alleen omdat het een belangrijk symbool is voor het land. Uluru is simpelweg prachtig en echt de moeite waard om te bezoeken.

GREAT BARRIER REEF

Ga je naar Australië, dan is het een must om een bezoek te brengen aan Great Barrier Reef. Great Barrier Reef wordt ook wel een van de wereldwonderen of ‘het grootste levende organisme’ ter wereld genoemd. Je kunt er prachtig duiken, maar je kunt ook van een afstand genieten van het prachtige beeld van dit bijzondere natuurverschijnsel.

FRASER ISLAND

Je dacht misschien altijd dat de Sahara het grootste aantal zandkorrels ter wereld bevat, maar eigenlijk is dit niet het geval. Fraser Island is namelijk het grootste zandeiland van de wereld en dit eiland bevat meer zandkorrels dan de beroemde Sahara. Je huurt een 4×4 op Fraser Island en je kunt het hele eiland verkennen.

PURNULULU NATIONAL PARK

Purnululu National Park is niet alleen prachtig, maar is ook nog nauwelijks ontdekt door toeristen. Dit komt omdat het park pas sinds 1987 bestaat en in het minder toeristische gedeelte van West-Australië ligt. Een must-see voor natuurliefhebbers en zeker als je het prettig vindt om in een minder toeristisch natuurgebied rond te lopen.

WHITSUNDAY ISLANDS

Altijd al een onbewoond eiland willen bezoeken? Op Whitsunday Islands is het mogelijk. De eilanden die onder deze eilandengroep vallen zijn werkelijk prachtig en lijken wel uit een droom te komen, maar ze zijn nog altijd onbewoond. Een prachtig stukje natuur, dat op geen enkele manier aangetast is door de mens.

GREAT OCEAN ROAD

The Great Ocean Road is niet zomaar een weg in Australië. Het is een 240 kilometer lange weg die langs de zuidwestkust van het land loopt en je op vele prachtige uitzichten en bijzondere bezienswaardigheden trakteert. Kijk je aan de ene kant van de auto uit het raam, dan zie je de prachtige stranden van Australië.

CAIRNS

Cairns is een populair toeristische bestemming in Queensland Australië. Door het tropische klimaat en de ligging naast het Great Barrier Reef heeft Cairns genoeg natuurlijk schoon in zijn omgeving. Het Great Barrier Reef is eigenlijk al genoeg reden om naar deze stad te komen als je Queensland bezoekt.

Kortom, een reis naar Australië is een onvergetelijke ervaring.