Argentinië:
spectaculair aan de rand van de wereld

Er is ontzettend veel te vertellen over Argentinië, voetbal, tango en steak. In Buenos Aires dans je de tango.  Bezoek de de watervallen, de Iguazu Falls. Argentinië is 1 van de grootste landen ter wereld, welke is onderverdeeld in verschillende natuurgebieden. Het Andesgebergte, gletsjermeren maar ook de Pampavlaktes.

Ushuaia

Ushuaia is voor veel reizigers het startpunt van de reis naar Antarctica, vergeet ook niet om in het stadje zelf rond te kijken. Bezoek het Museo Maritimo y del Presidio de Ushuaia. Vroeger werden hier criminelen gevangen houden, tegenwoordig zitten er in de voormalige gevangenis enkele musea. In het Museo Maritimo kom je meer te weten over de geschiedenis van de regio, de zuidpoolexpedities. Museo del Presidio vertelt over de militaire gevangenis. Je wandelt er door de gangen en kunt een kijkje nemen in de cellen die nu worden gebruikt voor expositie.

Laguna Esmeralda

De wandeling in de buurt van Ushuaia maak je bij Laguna Esmeralda, een helderblauw gletsjermeer dat wordt omringd door besneeuwde bergtoppen. Met een busje of taxi kun je vanuit Ushuaia naar het begin van de wandelroute komen, en vanaf daar maak je  een adembenemend mooie tocht. Je loopt door het bos, over ruige vlaktes en door bergachtige gebieden. Onderweg zie je beekjes en watervallen, en aan het eind van de tocht wordt je getrakteerd op een uitzicht over het blauwe water. De wandeling duurt heen en terug 3 uur.

Vuurland

Vuurland is een eiland maar het lijkt op de kaart de zuidelijke tip van het grote continent te zijn. Chili en Argentinië hebben het grondgebied onderling verdeeld, langs een kaarsrechte lijn. Het is allemaal steppe met grote schapenboerderijen, maar aan de zuidrand wordt de natuur anders met bergen, meren en bossen.

Buenos Aires

Buenos Aires is een grote stad en heeft wereldberoemde geliefde wijken. De bekendste daarvan zijn:

La Boca met felgekleurde huisjes met golfplaten daken. Hier komt de tango vandaan en hier staat het beroemde voetbalstadion. La Boca was vroeger dé ontmoetingsplek voor vissers.

San Telmo is de kunstenaarswijk van Buenos Aires met vele galeries en mooie straatjes. Op Plaza Dorrego is elke zondag een grote vlooienmarkt.

La Recoleta is zeer geliefd om zijn mooie huizen in Franse stijl. Dit is zeker de duurste wijk van de stad en alle dure designerwinkels zijn hier te vinden. In deze wijk bevindt zich de begraafplaats waar Eva Peron begraven ligt.

Palermo is de hipste buurt van Buenos Aires. Vele restaurants, bars en clubs, alle ingrediënten voor een bruisend uitgaansleven!

Puerto Madero is een moderne wijk met veel restaurants en hotels.